RECEPT FRÅN IK

Lammköttbullar i libabröd

Av . Foto: Björn Tesch

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 250 g lammfärs
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1-2 msk finhackad koriander
  • 1-2 st pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk kallt vatten
  • 3 msk rapsolja
  • Hummus

  • 1 st burk kikärter, 400 g
  • 1-2 st pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk tahini
  • 0,5 tsk spiskummin malen
  • 0,5 tsk koriander malen
  • 3 msk olivolja
  • 2-3 msk vatten eller mjölk (vid behov)
  • salt
  • Servering och garnering

  • 1 st libabröd klippt i snibbar
  • flingsalt
  • hackad koriander
  • korianderkvistar
  • citronklyftor

Gör så här

1

Blanda färs, salt och peppar i en bunke. Blanda i koriander, vitlök och vatten. 

2

Forma färsen till små bullar med sköljda händer och lägg dem på ett sköljt fat. Bryn bullarna runtom i oljan i två omgångar cirka 3 minuter. Efterstek under lock 5–10 minuter.

3

Hummus Skölj kikärtorna och låt dem rinna av i ett durkslag. Mixa kikärtor, vitlök, sesampasta, spiskummin, koriander och olja. Rör i mjölk eller vatten om hummusen blir för tjock. Smaka av med salt. 

4

Servera köttbullar och hummus med varma libabröd. Garnera med flingsalt. Toppa hummusen med hackad koriander och köttbullarna med korianderkvistar. Servera med citronklyftor vid sidan av.


Recept