Lammkotletter med salsa verde

Du behöver Rostade primörer: 1 st morötter knippe 1 st rädisor knippe 1 st rödbetor eller gulbetor i knippe 1 st vårlök knippe 2 st...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

Rostade primörer:

1 st morötter knippe
1 st rädisor knippe
1 st rödbetor eller gulbetor i knippe
1 st vårlök knippe
2 st vitlök färska och hela
3 msk olivolja
flingsalt nymalen svartpeppar

Salsa verde:

1 st kruka basilika
1 st kruka mynta
1 st persilja kruka
2 st vitlöksklyftor skalade
2 msk kapris
4 st sardellfiléer
1 dl olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 msk pressad citron
1 tsk dijonsenap

Kryddig couscous:

1 st chili grön
1 msk olivolja
5 dl vatten
1 st grönsaksbuljongtärning
0.5 g saffran
5 dl couscous
1 kg lammkotletter uppskivade
3 msk olivolja

Gör så här

1
Rostade primörer: Sätt ugnen på 225 grader. Skrubba eller skala och ansa rotfrukterna. Dela morötterna på längden. Klyfta betor och lök. Dela vitlökarna på mitten. Lägg allt på en plåt och ringla över olja. Blanda och ugnsrosta i cirka 25 minuter eller tills allt mjuknat och fått färg. Krydda med salt och peppar.

2
Salsa verde: Rensa bort de grövs­ta örtstjälkarna och lägg resten på en skärbräda. Lägg vitlök, kapris och sardeller ovanpå. Hacka allt fint. Skrapa ner i en skål och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.

3
Kryddig couscous: Finhacka chilin och fräs någon minut i oljan i en kastrull. Häll i vatten och buljongtärning och koka upp. Ta av från värmen, rör i saffran och couscous. Låt stå under lock i 5 minuter. Fluffa upp med en gaffel.

4
Pensla kotletterna med olivolja, gnid in med salt och peppar. Grilla eller stek i några minuter på varje sida tills de är rosa och saftiga i mitten. Lägg dem på primörerna och klicka över lite salsa verde. Servera med couscous och resten av salsan.


Kommentar:
Välj de primörer du hittar just nu och njut av de vackra färgerna på plåten. Grilla eller stek ett par halverade citroner att pressa över lammet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top