Lammkotletter med mynta och chimichurri

Du behöver 1 st vitlöksklyfta liten 1 st citron 1 dl färska myntablad 1 dl olivolja 1 dl persiljeblad färska 4 st lammkotletter salt och...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st vitlöksklyfta liten
  • 1 st citron
  • 1 dl färska myntablad
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl persiljeblad färska
  • 4 st lammkotletter
  • salt och peppar

Gör så här

1
Krossa vitlöksklyftan i en mortel med lite salt. Tvätta citronen i varmt vatten och riv ner skalet (det yttersta gula) fint i morteln.

2
Klipp ner myntabladen fint, häll över lite olivolja.

3
Klipp ner persiljan och krossa med morteln. Tillsätt resten av olivoljan och pressa i cirka hälften av citronsaften och smaka av med salt och peppar.

4
Pressa andra hälften av cit­ron­saften över lammkotletterna. Salta och peppra.

5
Pensla kotletterna med lite olivolja och grilla dem i grillpanna (eller stek i lite olja) cirka tre minuter på varje sida.

6
Häll cirka 1 matsked chimichurrisås över varje kotlett och servera.


Kommentar:
Chimichurri görs traditionellt på korianderblad och serveras i Latinamerika till grillade biffar. Smaksätt med mynta i stället, det är perfekt till lammkotletter!
Recept av Linnea Johansson, festarrangör verksam i New York.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top