Du behöver
- 1.5 kg lammkotletter med ben
- smör att steka i
- vatten
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk vitpeppar stött
- 1 msk kinesisk soja
- 2.5 dl vispgrädde
Tillbehör:
potatis kokt
Gör så här
1
Torka av kotletterna med hushållspapper och stek dem i smör cirka 3 minuter per sida. De behöver inte vara genomstekta men ska få fin färg.
2
Lägg kotletterna i stekgryta och fyll upp med vatten så att det precis täcker köttet. Krydda med salt, vitpeppar och soja.
3
Koka upp och låt sjuda sakta på spisen i 2 timmar. Ta upp köttet och rör i grädde i såsen. Smaka av och tillsätt eventuellt mer soja, salt eller peppar. När såsen börjar puttra läggs köttet tillbaka. Koka i några minuter tills såsen blir simmig.
4
Servera med kokt, gärna pressad potatis.
När Sonja Wahlström lagar lamm tar hon fram ett recept som hon har fått av sin faster. Två timmars koktid garanterar att kotletterna blir möra och goda.