Lammkotletter med gräddsås

Du behöver 1.5 kg lammkotletter med ben smör att steka i vatten 0.5 tsk salt 0.5 tsk vitpeppar stött 1 msk kinesisk soja 2.5 dl...

Tillagningstid: 140 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1.5 kg lammkotletter med ben
  • smör att steka i
  • vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk vitpeppar stött
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2.5 dl vispgrädde

Tillbehör:

potatis kokt

Gör så här

1
Torka av kotletterna med hushållspapper och stek dem i smör cirka 3 minuter per sida. De behöver inte vara genomstekta men ska få fin färg.

2
Lägg kotletterna i stekgryta och fyll upp med vatten så att det precis täcker köttet. Krydda med salt, vitpeppar och soja.

3
Koka upp och låt sjuda sakta på spisen i 2 timmar. Ta upp köttet och rör i grädde i såsen. Smaka av och tillsätt eventuellt mer soja, salt eller peppar. När såsen börjar puttra läggs köttet tillbaka. Koka i några minuter tills såsen blir simmig.

4
Servera med kokt, gärna pressad potatis.


Kommentar:
När Sonja Wahlström lagar lamm tar hon fram ett recept som hon har fått av sin faster. Två timmars koktid garanterar att kotletterna blir möra och goda.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top