Lammkotletter med ädelost

Du behöver 8 st lammkotletter smör att steka i salt och peppar 2 st gula lökar 8 skiva ädelost 35-50 g/skiva 1 st gröna ärtor...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 8 st lammkotletter
  • smör att steka i
  • salt och peppar
  • 2 st gula lökar
  • 8 skiva ädelost 35-50 g/skiva
  • 1 st gröna ärtor frysta
  • 1 msk smör

Till servering:

potatis kokt pressad

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader.

2
Stek lammkotletterna hastigt i stekpanna i smör. Salta och peppra och lägg ut kotletterna i en eldfast form.

3
Finhacka löken och låt den mjuksteka i smör tills den är gyllengul och genomskinlig. Lägg en matsked lök på varje lammkotlett.

4
Täck varje kotlett med en skiva mögelost (man ska inte vara snål, hälsar Elisabeth).

5
Gratinera kotletterna mitt i ugnen i 15–20 minuter.

6
Osten ska smälta och lägga sig som ett täcke över lammkotletterna.

7
Koka ärtorna enligt förpackningens anvisning. Rör ner en klick smör som får smälta i ärtorna och salta lätt.

8
Servera kotletter och ärtor med pressad potatis.


Kommentar:
Jättegott! Ett väldigt enkelt sätt att laga åtta kotletter som blir klara samtidigt. Ädelosten ger en lyxig känsla och tack vare att den smälter behövs ingen annan sås.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top