Lammkotlett à la Wakatipu

Du behöver 8 st lammkotletter specialstyckade salt vitpeppar eller svartpeppar Gör så här 1 Gnid in kotletterna med salt och peppar. Bryn dem vackert bruna...


4 portioner

Du behöver

  • 8 st lammkotletter specialstyckade
  • salt
  • vitpeppar eller svartpeppar

Gör så här

1
Gnid in kotletterna med salt och peppar. Bryn dem vackert bruna runt om i en stekpanna. Efterstek dem i 200 grader varm ugn 15-20 minuter. Tiden beror på hur kalla kotletterna var när du började steka. En bra regel är att låta kött ligga framme cirka 1 timme innan det ska i panna eller i ugn.

2
Köttet ska vara svagt rosa, då smakar det som bäst. Har du digital termometer kan du mäta temperaturen. Mellan 65 och 70 grader kan vara lagom.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top