Du behöver

  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 1 st lök hackad
  • 1 st röd paprika hackad
  • 3 msk olivolja
  • 2 dl vitt vin (alkoholfritt matlagningsvin duger)
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond på flaska
  • 1 dl zucchini tärnad
  • 2 st burkar stora vita bönor avrunna och sköljda
  • 0.5 dl oregano hackad färsk
  • 1 st smör (kan uteslutas)
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 4 st lammkorvar eller annan korv du tycker om

Gör så här

1
Fräs vitlök, lök och paprika försiktigt i olivoljan i 3–4 minuter utan att de tar färg. Tillsätt vin, vatten, fond och zucchini.
2
Koka 2 minuter och blanda i bönorna, koka ytterligare 2 minuter. Tillsätt oregano och rör i smörklicken, smaka av med salt och svartpeppar.
3
Stek korven och servera till.

Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 507, Fett 24 g, Kolhydrater 20 g, Fibrer 14 g

Recept // Fler korv & charkrecept