Du behöver

  • 600 g färskpotatis
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk dijonsenap grov
  • 3 msk vit balsamvinäger
  • 1/2–1 st vitlök riven
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl bladpersilja hackad
  • 0.5 st rödlök skalad, tunnskivad
  • 1 msk kapris
  • salt nymalen svartpeppar
  • 400 g lammkorv av mergueztyp
  • olja till stekning
  • 20 st körsbärstomater klyftade
  • olivolja god

Gör så här

1
Koka potatisen i saltat vatten.
2
Rör ihop senap, balsamvinäger och vitlök i en stor skål, vispa i oljan, tillsätt persilja, rödlök och kapris.
3
Slå vattnet av den kokta potatisen, låt ånga av och skär ner i dressingskålen. Blanda försiktigt och smaka av med salt och peppar.
4
Stek korven i lite olja, servera med potatissallad, och tomater som ringlats med olivolja och strötts med flingsalt.

Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 457, fett 24 g, kolhydrater 44 g, fibrer 6 g

Recept // Fler korv & charkrecept