Du behöver
- 1 msk spiskummin malen
- 0.5 msk paprikapulver starkt
- 0.5 msk chiliflakes
- 2 msk oregano torkad
- 1 msk mynta torkad
- färs
- 1.5 msk ströbröd
- 3 msk vatten
- 1 kg lammfärs
- 1 st gul lök grovriven
- 1 st ägg
- 2 tsk salt nymalen svartpeppar
Köftekrydda
Gör så här
1
Blanda spiskummin, paprikapulver, chiliflakes, oregano och mynta. Nu har du din egen köftekrydda.
2
Låt ströbrödet svälla i vattnet och blanda sedan med lammfärs, riven lök, ägg, 1 1/2 msk köftekrydda, salt och nymalen svartpeppar.
3
Forma färsen till avlånga korvar, trä upp på spett och grilla eller stek runtom tills de är genomstekta.
4
Tips Köftekryddan som blir över går bra att spara till nästa gång eller att använda som rub till exempelvis lammkotletter.
Kommentar:
Detta är ett av redaktionens bästa midsommarrecept från nr 25-27/2013. Det här receptet har Ulla Lindén bidragit med.
Detta är ett av redaktionens bästa midsommarrecept från nr 25-27/2013. Det här receptet har Ulla Lindén bidragit med.