RECEPT FRÅN IK

Lammköfte med mynta

Av .

Tillagningstid: 30 minuter
16 portioner

Du behöver

    Köftekrydda

  • 1 msk spiskummin malen
  • 0.5 msk paprikapulver starkt
  • 0.5 msk chiliflakes
  • 2 msk oregano torkad
  • 1 msk mynta torkad
  • färs
  • 1.5 msk ströbröd
  • 3 msk vatten
  • 1 kg lammfärs
  • 1 st gul lök grovriven
  • 1 st ägg
  • 2 tsk salt nymalen svartpeppar

Gör så här

1
Blanda spiskummin, paprikapulver, chiliflakes, oregano och mynta. Nu har du din egen köftekrydda.
2
Låt ströbrödet svälla i vattnet och blanda sedan med lammfärs, riven lök, ägg, 1 1/2 msk köftekrydda, salt och nymalen svartpeppar.
3
Forma färsen till avlånga korvar, trä upp på spett och grilla eller stek runtom tills de är genomstekta.
4
Tips Köftekryddan som blir över går bra att spara till nästa gång eller att använda som rub till exempelvis lammkotletter.

Kommentar:
Detta är ett av redaktionens bästa midsommarrecept från nr 25-27/2013. Det här receptet har Ulla Lindén bidragit med.

Recept // Fler lammköttrecept