Lammkebab med vitlöksyoghurt och tomatsås

Du behöver 450 g lammfärs (eller nötfärs) 0.5 st lök liten gul 2.5 st vitlöksklyftor 0.5 dl ströbröd 1 st äggula vatten lite kallt salt...


4 portioner

Du behöver

  • 450 g lammfärs (eller nötfärs)
  • 0.5 st lök liten gul
  • 2.5 st vitlöksklyftor
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 st äggula
  • vatten lite kallt
  • salt och grovmalen svartpeppar
  • 1 msk mynta torkad
  • 4 st bröd t ex pitabröd
  • tomatsås
  • 0.5 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 2 st tomater burkar krossade
  • salt och svartpeppar
  • 1 st buljongtärning + lite kallt vatten

Att servera till

2 dl matlagningsyoghurt
salt + 3 pressade vitlöksklyftor
1 st grön paprika
bladpersilja

Gör så här

1
Gör tomatsåsen: Skala och finhacka lök och vitlök, fräs löken glansig i olja och häll på krossade tomater, kryddor, smulad buljongtärning och lite kallt vatten. Koka tomatsåsen under lock cirka 8-10 minuter.

2
Blanda yoghurt med lite kallt vatten, salt och pressad vitlök. Ställ kallt. Skär paprikan i ringar eller strimlor.

3
Blanda färsen väl med finhackad lök, pressad vitlök, ströbröd, äggula, lite kallt vatten och kryddor. Forma till avlånga tumstjocka rullar och stek dem antingen i panna, på grill eller på bakplåtspapper på en plåt högt upp i ugnen under grill eller i 250-275 grader varm ugn.

4
Värm bröden.

5
Servera köttfärsrullarna på eller bredvid de varma bröden med tjock tomatsås, en rejäl sked kall vitlöksyoghurt och paprikastrimlor. Garnera med bladpersilja. Ät med kniv och gaffel eller riv bitar av brödet och dippa köttfärsrullarna i yoghurt och tomatsås och ta upp med brödbitarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top