Lammkebab med rostad potatis

Du behöver 2 små gula lökar 2 vitlöksklyftor 4 cm grön chili 2 kvistar rosmarin 1 dl hackad persilja 500 g lammfärs 1/2 tsk salt...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 små gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 cm grön chili
  • 2 kvistar rosmarin
  • 1 dl hackad persilja
  • 500 g lammfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl vatten
  • 600 g potatis
  • 2 tomater
  • 2 paprikor
  • 3 msk olivolja, salt och peppar
  • ett knippe valfria färska örter
  • (t ex timjan, rosmarin, oregano)

Gör så här

1
Finhacka lök, vitlök, chili, rosmarin och persilja. Blanda med färs, salt och vatten tills smeten är jämn och fin. Dela upp i fyra delar och forma till långa korvar på grillspett.

2
Skala och skiva potatisen i centimetertjocka skivor. Halvera tomaterna och paprikorna. Kärna ur paprikan. Lägg på en ugnsplåt, häll olivolja över och blanda om. Salta och peppra och strö över örterna.

3
Lägg spetten på samma plåt och baka allt i ugnen i 170 grader i cirka 25 minuter. Kolla spetten efter cirka 15 minuter så att de inte blir överbakade – är spetten klara tidigare än grönsakerna tar du ut dem.


Kommentar:
Receptet kommer från kokboken “Tareq Taylors klassiker”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top