Du behöver
- 2 små gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 4 cm grön chili
- 2 kvistar rosmarin
- 1 dl hackad persilja
- 500 g lammfärs
- 1/2 tsk salt
- 1 dl vatten
- 600 g potatis
- 2 tomater
- 2 paprikor
- 3 msk olivolja, salt och peppar
- ett knippe valfria färska örter
- (t ex timjan, rosmarin, oregano)
Gör så här
1
Finhacka lök, vitlök, chili, rosmarin och persilja. Blanda med färs, salt och vatten tills smeten är jämn och fin. Dela upp i fyra delar och forma till långa korvar på grillspett.
2
Skala och skiva potatisen i centimetertjocka skivor. Halvera tomaterna och paprikorna. Kärna ur paprikan. Lägg på en ugnsplåt, häll olivolja över och blanda om. Salta och peppra och strö över örterna.
3
Lägg spetten på samma plåt och baka allt i ugnen i 170 grader i cirka 25 minuter. Kolla spetten efter cirka 15 minuter så att de inte blir överbakade – är spetten klara tidigare än grönsakerna tar du ut dem.
Receptet kommer från kokboken “Tareq Taylors klassiker”.