Du behöver

  • 3/4 – 1 l kantareller eller cirka 3 dl hemmafryst svamp
  • 1 st gul lök hackad
  • 1 msk smör
  • 550 g lammkött t ex rostbiff eller entrecote
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 4 dl vatten
  • 2 msk kantarellfond
  • rosmarinkvistar

Gör så här

1
Fräs kantareller och lök i aningen smör i en vid panna tills vätskan sipprat ur svampen och kokat in. Ta upp svampen.
2
Skölj, torka av och skär lammköttet i breda strimlor. Blanda mjöl, salt och peppar i en plastpåse, lägg i köttstrimlorna och skaka om. Hetta upp smöret i en stekpanna med hög kant. Bryn de mjölade köttstrimlorna på båda sidor utan att de bränns. Häll på vatten och tillsätt fond. Sjud köttet under lock 10–12 minuter.
3
Lägg i svampen och koka upp igen. Smaka av med salt och peppar, garnera med rosmarinkvistar vid servering.
4
Servera med klyftpotatis eller kokt potatis och persiljesvängd brysselkål.

Recept // Fler lammköttrecept