Lammgryta med italienska smaker

Du behöver 1 st påse soltorkade tomater (100 g) lammrostbiff ca 500 g 3 st schalottenlökar hackade 2 msk smör + 1 msk matolja 200...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st påse soltorkade tomater (100 g)
  • lammrostbiff ca 500 g
  • 3 st schalottenlökar hackade
  • 2 msk smör + 1 msk matolja
  • 200 g champinjoner halverade
  • 3 dl kokande vatten
  • 1 msk kalvfond koncentrerad
  • 1 msk redningsmjöl ljust
  • 2 dl crème fraîche med tomat och basilika
  • salt, svartpeppar

Gör så här

1
Lägg tomaterna i en bunke och häll över kokande vatten tills det gott och väl täcker. Låt tomaterna dra 10 minuter. Spola av i kallvatten och strimla dem grovt.

2
Skär lammrostbiffen i grova strimlor.

3
Fräs lökhacket blankt i hälften av smöret i en stekpanna. Lägg i champinjonerna och stek ytterligare tills allt fått aningen färg. Lägg över i en traktörpanna eller gryta. Häll över vatten och fond, vispa ner redningsmjölet. Koka upp. Vispa ner creme fraiche och vispa tills såsen kokat upp igen. Lägg i tomaterna.

4
Bryn köttstrimlorna hastigt i resten av smöret, samt lite olja om så behövs. Lägg över dem i såsen vartefter och låt dem sjuda 5–10 minuter tills de är möra men inte hårda. Smaka av med salt och svartpeppar.

5
Servera grytan med potatismos som kryddats med finhackad persilja och sockerärter eller gröna bönor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top