Du behöver
- 1 st påse soltorkade tomater (100 g)
- lammrostbiff ca 500 g
- 3 st schalottenlökar hackade
- 2 msk smör + 1 msk matolja
- 200 g champinjoner halverade
- 3 dl kokande vatten
- 1 msk kalvfond koncentrerad
- 1 msk redningsmjöl ljust
- 2 dl crème fraîche med tomat och basilika
- salt, svartpeppar
Gör så här
1
Lägg tomaterna i en bunke och häll över kokande vatten tills det gott och väl täcker. Låt tomaterna dra 10 minuter. Spola av i kallvatten och strimla dem grovt.
2
Skär lammrostbiffen i grova strimlor.
3
Fräs lökhacket blankt i hälften av smöret i en stekpanna. Lägg i champinjonerna och stek ytterligare tills allt fått aningen färg. Lägg över i en traktörpanna eller gryta. Häll över vatten och fond, vispa ner redningsmjölet. Koka upp. Vispa ner creme fraiche och vispa tills såsen kokat upp igen. Lägg i tomaterna.
4
Bryn köttstrimlorna hastigt i resten av smöret, samt lite olja om så behövs. Lägg över dem i såsen vartefter och låt dem sjuda 5–10 minuter tills de är möra men inte hårda. Smaka av med salt och svartpeppar.
5
Servera grytan med potatismos som kryddats med finhackad persilja och sockerärter eller gröna bönor.