Lammgryta korma

Du behöver 3 st gula lökar 1.5 msk rapsolja 2.5 tsk curry 1 tsk kardemummakärnor att stöta i mortel 1 tsk paprikapulver grytbitar ca 400...


4 portioner

Du behöver

  • 3 st gula lökar
  • 1.5 msk rapsolja
  • 2.5 tsk curry
  • 1 tsk kardemummakärnor att stöta i mortel
  • 1 tsk paprikapulver
  • grytbitar ca 400 g benfria av lamm
  • 1.5 tsk salt
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 4 st tomat skållade, skalade
  • 1.5 dl yoghurt naturell
  • 1 tsk gurkmeja
  • mandel ca 1/2 dl grovhackad

Gör så här

1
Skala och grovhacka lökarna. Värm oljan lätt i en stor, vid panna eller gryta. Rör ut kryddorna i oljan.

2
Lägg i de renskurna grytbitarna och låt dem fräsa (men inte brynas) i den kryddade oljan. Blanda i löken och saltet. Pudra över mjöl och rör om. Häll på vatten. Tillsätt tomaterna, skurna i bitar.

3
Nu ska rätten sjuda på svag värme cirka 30 minuter. Rör om då och då.

4
Blanda i cirka 1 dl yoghurt (och kanske också gurkmeja för gulare färg) precis innan det är dags att äta. Sätt gärna fram extra yoghurt på bordet också.

5
Strö skållad, skalad och hackad mandel över lammgrytan och servera den med kokt ris och mango chutney.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top