Du behöver
- 3 st gula lökar
- 1.5 msk rapsolja
- 2.5 tsk curry
- 1 tsk kardemummakärnor att stöta i mortel
- 1 tsk paprikapulver
- grytbitar ca 400 g benfria av lamm
- 1.5 tsk salt
- 2 msk vetemjöl
- 1 dl vatten
- 4 st tomat skållade, skalade
- 1.5 dl yoghurt naturell
- 1 tsk gurkmeja
- mandel ca 1/2 dl grovhackad
Gör så här
1
Skala och grovhacka lökarna. Värm oljan lätt i en stor, vid panna eller gryta. Rör ut kryddorna i oljan.
2
Lägg i de renskurna grytbitarna och låt dem fräsa (men inte brynas) i den kryddade oljan. Blanda i löken och saltet. Pudra över mjöl och rör om. Häll på vatten. Tillsätt tomaterna, skurna i bitar.
3
Nu ska rätten sjuda på svag värme cirka 30 minuter. Rör om då och då.
4
Blanda i cirka 1 dl yoghurt (och kanske också gurkmeja för gulare färg) precis innan det är dags att äta. Sätt gärna fram extra yoghurt på bordet också.
5
Strö skållad, skalad och hackad mandel över lammgrytan och servera den med kokt ris och mango chutney.