Du behöver
- Vitlöksyoghurt:
- 5 oskalade vitlöksklyftor
- 3 dl matlagningsyoghurt
- 1 msk olivolja
- salt och peppar
- 600 g lammytterfilé
- 2 tsk timjan
- salt och svartpeppar
- olivolja till stekning
- Garnering:
- rucola
- 3–4 msk rostade pinjenötter
- parmesan
- olivolja
- flingsalt
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg vitlöksklyftorna på ett fat och baka mjuka i ugnen i 10–12 minuter. Tryck vitlöken ur skalet, pressa den ner i yoghurten, rör i olivoljan, smaka av med salt och peppar. Ställ kallt. Görs med fördel dagen innan.
2
Putsa lammfilén från synligt fett och senor. Krydda runt om med timjan, salt och svartpeppar. Stek först i het panna med lite olivolja, sedan på låg värme i 7–8 minuter. Använd gärna stektermometer, stek till 57 grader för rosa. Låt vila 30 minuter. Skär upp i tunna skivor och lägg på ett fat. Lägg på rucola, pinjenötter, riv över parmesan och ringla på lite olivolja. Servera vitlöksyoghurten till.