Lammfilé med vitlöksyoghurt

Du behöver Vitlöksyoghurt: 5 oskalade vitlöksklyftor 3 dl matlagningsyoghurt 1 msk olivolja salt och peppar 600 g lammytterfilé 2 tsk timjan salt och svartpeppar olivolja...

Tillagningstid: 60 minuter
8 portioner

Du behöver

  • Vitlöksyoghurt:
  • 5 oskalade vitlöksklyftor
  • 3 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 600 g lammytterfilé
  • 2 tsk timjan
  • salt och svartpeppar
  • olivolja till stekning
  • Garnering:
  • rucola
  • 3–4 msk rostade pinjenötter
  • parmesan
  • olivolja
  • flingsalt

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg vitlöksklyftorna på ett fat och baka mjuka i ugnen i 10–12 minuter. Tryck vitlöken ur skalet, pressa den ner i yoghurten, rör i olivoljan, smaka av med salt och peppar. Ställ kallt. Görs med fördel dagen innan.

2
Putsa lammfilén från synligt fett och senor. Krydda runt om med timjan, salt och svartpeppar. Stek först i het panna med lite olivolja, sedan på låg värme i 7–8 minuter. Använd gärna stektermometer, stek till 57 grader för rosa. Låt vila 30 minuter. Skär upp i tunna skivor och lägg på ett fat. Lägg på rucola, pinjenötter, riv över parmesan och ringla på lite olivolja. Servera vitlöksyoghurten till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top