RECEPT FRÅN IK

Lammfärsspett med tomatsalsa

Av . Foto: Lee Kearney

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

    Lammfärsspett

  • 500 g lammfärs
  • finhackade vitlöksklyftor
  • finhackad röd chili
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk malen spiskummin
  • salt och svartpeppar
  • 1-2 msk olivolja
  • Tomatsalsa

  • kvisttomater
  • liten rödlök
  • 1 msk finhackad färsk koriander
  • citron pressad
  • 3 msk olivolja
  • Grillade grönsaker

  • auberginer ca 500 g
  • 1 kg späda morötter
  • 4 msk olivolja
  • citron saften
  • finhackad vitlöksklyfta
  • 1 msk finhackad persiljakoriander
  • 1 msk malen spiskummin
  • Till servering

  • baguette
  • oliver

Gör så här

1

Lammfärsspett. Lägg färsen i en bunke, tillsätt vitlök, chili, paprikapulver och spiskummin. Krydda med salt och peppar och blanda väl till en smidig färs. For - ma avlånga biffar och kläm fast på grillspett. Pensla med olja och lägg på ett fat, plasta och kyl.

2

Tomatsalsa. Skär tomaterna i min - dre bitar. Lägg i en bunke. Skala och finhacka löken och tillsätt den, koriander, citronsaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar.

3

Grillade grönsaker. Skiva auber - ginen centimetertjockt. Pensla grönsakerna med 2 matskedar olivolja och krydda med lite salt.

4

Blanda 2 matskedar olivolja med citronsaft, vitlök, persilja och spiskummin. Krydda med lite salt och peppar.

5

Grilla grönsakerna tills de är mjuka och fått fin färg. Grilla spetten runtom tills färsen är genomstekt, 5–8 minuter.

6

Lägg upp de grillade grönsa - kerna och ringla över dressingen. Servera spetten med grillade grönsaker, tomatsallad, oliver och baguette.


Kommentar:
I Marocko äts ofta lammspett med en saftig tomatsalsa. Här lägger vi till grillade grönsaker med aromatisk örtolja. Baguette och oliver gör måltiden komplett.

Recept