Lammfärsspett med paprikacouscous

Du behöver 1/2 dl ströbröd 1/2 tsk salt 2 krm svartpeppar 1/2–1 tsk mald spiskummin 2–3 vitlöksklyftor 500 g lammfärs 1–2 kvistar färsk rosmarin olivolja...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1/2 dl ströbröd
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1/2–1 tsk mald spiskummin
  • 2–3 vitlöksklyftor
  • 500 g lammfärs
  • 1–2 kvistar färsk rosmarin
  • olivolja att steka i
  • 2 dl medelhavsyoghurt
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1 gul lök, grovhackad
  • 2 (gula) paprikor, i tunna skivor
  • en handfull (gula) russin
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 4 portioner couscous

Gör så här

1
Blanda ströbröd, 1 dl vatten, salt, peppar, spiskummin och en pressad klyfta vitlök. Låt stå 10 minuter innan färsen blandas i och fyra korvar formas. Stek med vitlök och en rosmarinkvist i olja på dryg medelvärme, cirka 6 minuter. Vänd emellanåt. Trä i träpinne efteråt.

2
Salta och peppra yoghurten, blanda i persilja och pressad vitlöksklyfta. Låt stå en stund.

3
3Smält löken i kastrull på medel-värme 5 minuter. Låt paprikan fräsa med någon minut i lite olja. Tillsätt vattten enligt couscous-paketet, russin och buljongtärning, koka upp. Häll i couscous, dra av från plattan och låt svälla den tid som anges på förpackningen.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 530, Fett 10 g, Kolhydrater 72 g, Fibrer 8 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top