Du behöver
- 1/2 dl ströbröd
- 1/2 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 1/2–1 tsk mald spiskummin
- 2–3 vitlöksklyftor
- 500 g lammfärs
- 1–2 kvistar färsk rosmarin
- olivolja att steka i
- 2 dl medelhavsyoghurt
- 2 msk finhackad persilja
- 1 gul lök, grovhackad
- 2 (gula) paprikor, i tunna skivor
- en handfull (gula) russin
- 1 tärning hönsbuljong
- 4 portioner couscous
Gör så här
1
Blanda ströbröd, 1 dl vatten, salt, peppar, spiskummin och en pressad klyfta vitlök. Låt stå 10 minuter innan färsen blandas i och fyra korvar formas. Stek med vitlök och en rosmarinkvist i olja på dryg medelvärme, cirka 6 minuter. Vänd emellanåt. Trä i träpinne efteråt.
2
Salta och peppra yoghurten, blanda i persilja och pressad vitlöksklyfta. Låt stå en stund.
3
3Smält löken i kastrull på medel-värme 5 minuter. Låt paprikan fräsa med någon minut i lite olja. Tillsätt vattten enligt couscous-paketet, russin och buljongtärning, koka upp. Häll i couscous, dra av från plattan och låt svälla den tid som anges på förpackningen.
Näringsvärde: Kcal 530, Fett 10 g, Kolhydrater 72 g, Fibrer 8 g