Du behöver

    Lammfärsspett:

  • 1 st gul lök hackad
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 500 g lammfärs
  • 1 tsk spiskummin malen
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt nymalen svartpeppar
  • smör och olja till stekning
  • 8 st bambuspett
  • Mangosallad:

  • 1 st avokado urgröpt och tärnad
  • lime saften av 1
  • 1 st mango skalad och tärnad
  • 130 g sallad blandad
  • 1 st rödlök skivad
  • 0.5 st röd chili hackad
  • 1 st tomat tärnad
  • 1 kruka koriander
  • 100 g fetaost smulad
  • solrosskott till garnering
  • Dressing:

  • 4 msk olivolja
  • lime saften av 1
  • 1 msk honung
  • salt och svartpeppar

Gör så här

1
Lammfärsspett: Arbeta ihop lök, vitlök, lammfärs, spiskummin, sambal oelek, ägg, salt och peppar till en jämn smet. Forma färsen som lite stötta prinskorvar på spetten. Stek spetten i 3–4 minuter i en stekpanna med lite smör och olja, precis före servering.
2
3
Mangosallad: Blanda avokadon med limesaften så den inte blir grå. Vänd ihop avokadon med mangon, salladen, löken, chilin och tomaten. Grovhacka koriandern och vänd ner den tillsammans med fetan och dressingen.
4
5
Dressing: Rör ihop alla ingredienser.
6
Servera salladen till lammspetten, garnera med solrosskott.

Recept // Fler lammköttrecept