Du behöver
- 1 st gul lök hackad
- 2 st vitlöksklyftor hackade
- 500 g lammfärs
- 1 tsk spiskummin malen
- 1 tsk sambal oelek
- 1 st ägg
- 1 tsk salt nymalen svartpeppar
- smör och olja till stekning
- 8 st bambuspett
- 1 st avokado urgröpt och tärnad
- lime saften av 1
- 1 st mango skalad och tärnad
- 130 g sallad blandad
- 1 st rödlök skivad
- 0.5 st röd chili hackad
- 1 st tomat tärnad
- 1 kruka koriander
- 100 g fetaost smulad
- solrosskott till garnering
- 4 msk olivolja
- lime saften av 1
- 1 msk honung
- salt och svartpeppar
Lammfärsspett:
Mangosallad:
Dressing:
Gör så här
1
Lammfärsspett: Arbeta ihop lök, vitlök, lammfärs, spiskummin, sambal oelek, ägg, salt och peppar till en jämn smet. Forma färsen som lite stötta prinskorvar på spetten. Stek spetten i 3–4 minuter i en stekpanna med lite smör och olja, precis före servering.
2
3
Mangosallad: Blanda avokadon med limesaften så den inte blir grå. Vänd ihop avokadon med mangon, salladen, löken, chilin och tomaten. Grovhacka koriandern och vänd ner den tillsammans med fetan och dressingen.
4
5
Dressing: Rör ihop alla ingredienser.
6
Servera salladen till lammspetten, garnera med solrosskott.