Lammfärssoppa med salsa verde

Du behöver 2 st morot 1 msk olja till stekning 450 g lammfärs 2 st hönsbuljongtärningar 1 dl tomatpuré 1 l vatten kokande 3 st...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st morot
  • 1 msk olja till stekning
  • 450 g lammfärs
  • 2 st hönsbuljongtärningar
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 l vatten kokande
  • 3 st oregano kvistar eller timjan
  • 400 g stora vita bönor avrunna
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st persilja kruka, blad och stjälkar
  • 5 msk olivolja
  • flingsalt

Till servering och garnering:

Parmesan-ost flagad
svartpeppar nymalen
rostat bröd
2 st gul lök

Gör så här

1

Skala och finhacka löken. Skala och hacka morötterna. Skala och tärna potatisen.

2

Fräs lök och morötter i oljan i en soppgryta eller tjockbottnad kastrull cirka 3 minuter. Tillsätt färsen och stek den smulig under omrörning cirka 5 minuter. Smula ner buljongtärningarna, blanda i tomatpurén och fräs cirka 1 minut. Blanda i hälften av vattnet, lägg i potatis och timjan, koka cirka 15 minuter eller tills potatisen är mjuk.

3

Blanda i bönorna och späd med resten av vattnet till önskad konsistens, koka ytterligare 5–8 minuter.  

4

Skala vitlöken. Mixa vitlök och persilja. Blanda i oljan, lite i taget. Smaka av med salt.

5

Häll soppan i serveringsskålar. Toppa med parmesan. Peppra. Servera med salsan och rostat bröd. 


Kommentar:
Salsa verde är gott till den mustiga soppan. Variera persiljan i salsan med till exempel basilika.

Till servering och garnering:
flagad parmesan
nymalen svartpeppar
rostat bröd

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top