Du behöver
- 2 st salladslökar
- smör till stekning
- salt och svartpeppar från kvarn
- 2-3 skiva kallrökt skinka
- 600 g lammfärs
- 2 msk vetemjöl
- 2 dl rödvin friskt
- 5 dl vatten
- kalvfond 1 dosa, eller 1 buljongtärning
- buljongtärning
- 2 msk tomatpuré
- 1 st vitlöksklyfta
- 1.5 st kvistar rosmarin
- 8 dl vatten
- kalvfond 1 dosa, eller 1 buljongtärning
- 4 dl fullkornsbulgur
Gör så här
1
Tärna sellerin, skiva löken. Fräs båda i lite smör på knapp medelvärme minst 5 minuter. Krydda. Ta upp och stek skinkan, låt kallna och strimla. Lättbryn lite fett i ganska het stekpanna och lägg i färsen. Krydda den och dela den till grova klumpar med stekspaden. Vänd om lite. När färsen börja ta färg rörs mjölet i. Häll på vin och vatten, rör i fond, tomat-
2
puré och pressa i vitlöken. Lägg i rosmarin och låt småputtra under lock 10 minuter.
3
Koka upp 8 dl vatten plus fond eller tärning i kastrull, rör i bulgur och koka efter paketets anvisning.