Du behöver
- 500 g lammfärs
- 1 st gul lök riven
- 1.5 st vitlök riven
- 1 tsk harissa chilipasta
- 0.5 dl bladpersilja hackad
- 2 tsk spiskummin
- 0.5 tsk salt
- 1 st ägg
- svartpeppar nymalen
- 1 st paprika gul + 1 röd
- 3 dl bulgur
- 1.5 kruka mynta bladen, hackade
- 1/2–1 st rödlök tunnskivad
- 1 st vitlök klyfta
- 1 st citron saften
- 3.5 msk olivolja
- salt nymalen svartpeppar
- 0.5 dl pinjekärnor rostade
Bulgursallad
Gör så här
1
Blanda alla ingredienser till färsen, stek en liten provbulle, smaka och krydda mer vid behov. Rulla 12–16 järpar och ställ svalt.
2
Sätt ugnen på grill och grilla paprikorna hela tills skalet är svart och bubbligt. Lägg paprikorna i en skål och täck med plast.
3
Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Låt ånga av ordentligt och blanda sedan med mynta, rödlök, vitlök, citronsaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
4
Skala, kärna ur och strimla paprikorna och blanda ner i salladen tillsammans med pinjekärnor.
5
Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek järparna runtom tills de fått fin färg och är genomstekta.Servera med salladen.