Lammfärsjärpar med bulgursallad

Du behöver 500 g lammfärs 1 st gul lök riven 1.5 st vitlök riven 1 tsk harissa chilipasta 0.5 dl bladpersilja hackad 2 tsk spiskummin...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g lammfärs
  • 1 st gul lök riven
  • 1.5 st vitlök riven
  • 1 tsk harissa chilipasta
  • 0.5 dl bladpersilja hackad
  • 2 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk salt
  • 1 st ägg
  • svartpeppar nymalen

Bulgursallad

1 st paprika gul + 1 röd
3 dl bulgur
1.5 kruka mynta bladen, hackade
1/2–1 st rödlök tunnskivad
1 st vitlök klyfta
1 st citron saften
3.5 msk olivolja
salt nymalen svartpeppar
0.5 dl pinjekärnor rostade

Gör så här

1
Blanda alla ingredienser till färsen, stek en liten provbulle, smaka och krydda mer vid behov. Rulla 12–16 järpar och ställ svalt.

2
Sätt ugnen på grill och grilla paprikorna hela tills skalet är svart och bubbligt. Lägg paprikorna i en skål och täck med plast.

3
Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Låt ånga av ordentligt och blanda sedan med mynta, rödlök, vitlök, citronsaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar.

4
Skala, kärna ur och strimla paprikorna och blanda ner i salladen tillsammans med pinjekärnor.

5
Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek järparna runtom tills de fått fin färg och är genomstekta.Servera med salladen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top