RECEPT FRÅN IK

Lammfärsjärpar med bulgursallad

Av .

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g lammfärs
  • 1 st gul lök riven
  • 1.5 st vitlök riven
  • 1 tsk harissa chilipasta
  • 0.5 dl bladpersilja hackad
  • 2 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk salt
  • 1 st ägg
  • svartpeppar nymalen
  • Bulgursallad

  • 1 st paprika gul + 1 röd
  • 3 dl bulgur
  • 1.5 kruka mynta bladen, hackade
  • 1/2–1 st rödlök tunnskivad
  • 1 st vitlök klyfta
  • 1 st citron saften
  • 3.5 msk olivolja
  • salt nymalen svartpeppar
  • 0.5 dl pinjekärnor rostade

Gör så här

1
Blanda alla ingredienser till färsen, stek en liten provbulle, smaka och krydda mer vid behov. Rulla 12–16 järpar och ställ svalt.
2
Sätt ugnen på grill och grilla paprikorna hela tills skalet är svart och bubbligt. Lägg paprikorna i en skål och täck med plast.
3
Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Låt ånga av ordentligt och blanda sedan med mynta, rödlök, vitlök, citronsaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
4
Skala, kärna ur och strimla paprikorna och blanda ner i salladen tillsammans med pinjekärnor.
5
Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek järparna runtom tills de fått fin färg och är genomstekta.Servera med salladen.

Recept // Fler lammköttrecept