Du behöver
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 msk olivolja
- 500 g lammfärs
- 1 st burk krossade tomater
- 1 dl vatten
- 1 st köttbuljongtärning
- 2 st chilifrukt smulade
- 1 tsk rosmarin torkad
- 2 st burkar bönor (t ex cannellinibönor + svarta bönor), sköljda, avrunna
- salt, svartpeppar
- 1 st burk matlagningsyoghurt
- 0.5 kruka mynta finhackad
Gör så här
1
Fräs lök och vitlök i olivolja, tillsätt färsen och fräs vidare.
2
Häll i tomat, vatten, buljongtärning, chili och rosmarin. Låt puttra i 15 minuter, tillsätt bönor och värm, smaka av med salt och peppar.
3
Rör ihop yoghurt, mynta och en nypa salt.
4
Servera grytan med yoghurten och ett riktigt gott bröd.
Näringsvärde: Kcal 662, Fett 22 g, Kolhydrater 75 g, fibrer 15 g