Lammfärsgryta med myntayoghurt

Du behöver 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 1 msk olivolja 500 g lammfärs 1 st burk krossade tomater 1 dl vatten 1 st...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 500 g lammfärs
  • 1 st burk krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 2 st chilifrukt smulade
  • 1 tsk rosmarin torkad
  • 2 st burkar bönor (t ex cannellinibönor + svarta bönor), sköljda, avrunna
  • salt, svartpeppar
  • 1 st burk matlagningsyoghurt
  • 0.5 kruka mynta finhackad

Gör så här

1
Fräs lök och vitlök i olivolja, tillsätt färsen och fräs vidare.

2
Häll i tomat, vatten, buljongtärning, chili och rosmarin. Låt puttra i 15 minuter, tillsätt bönor och värm, smaka av med salt och peppar.

3
Rör ihop yoghurt, mynta och en nypa salt.

4
Servera grytan med yoghurten och ett riktigt gott bröd.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 662, Fett 22 g, Kolhydrater 75 g, fibrer 15 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top