Lammfärsgryta med grönsaker

Du behöver 600 g lammfärs 1 msk olivolja 3 st vitlöksklyftor hackade 1 st gul lök hackad 1 st morot i stavar 400 g småpotatis...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g lammfärs
  • 1 msk olivolja
  • 3 st vitlöksklyftor hackade
  • 1 st gul lök hackad
  • 1 st morot i stavar
  • 400 g småpotatis delade
  • 4 dl vatten
  • 2 msk kalvfond på flaska
  • 2 msk japansk soja
  • 0.5 st blomkål huvud i buketter
  • 1 st broccoli i buketter
  • salt och peppar
  • hackad persilja

Gör så här

1
1 Bryn färsen i en stor stekpanna med olivolja. Fräs med vitlök och lök efterhand.

2
2 Blanda i morot och potatis, tillsätt vatten, fond och soja. Koka i 10 minuter, gärna under lock.

3
3 Tillsätt blomkål och broccoli och koka ytterligare 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.

4
4 Strö över persilja och servera!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top