Du behöver
- 1 st gul lök
- 1 msk rapsolja
- 500 g lammfärs
- 1 msk currypulver
- 1 msk finriven ingefära
- salt och svartpeppar
- 1 burk kokosmjölk
- 1 dl ärtor
Till servering
nykokt basmatiris
naanbröd
mango chutney
Gör så här
Skala och finhacka löken. Hetta upp oljan i en stekpanna och mjukstek löken utan att den tar färg. Blanda i färs, curry och ingefära, och krydda med salt och peppar.
Fräs under omrörning tills köttet är genomstekt.
Tillsätt kokosmjölken och låt koka ihop i ett par minuter.
Blanda ner ärtorna och smaka av om det behövs mer salt och peppar.
Servera med kokt ris, naanbröd och mango chutney. Gör gärna en krispig sallad med rårivna morötter och blomkål att servera till grytan.
Tips: Det är också gott med finhackad färsk koriander och tärnad eller skivad gurka till den mustiga grytan.
Gör en krispig sallad till den snabba currygrytan. Grovriv morötter och finhacka en bit blomkål. Strimla en klyfta vitkål eller lila spetskål. Blanda med saften av en lime och lite salt.