Lammfärscurry med kokosmjölk

Du behöver 1 st gul lök 1 msk rapsolja 500 g lammfärs 1 msk currypulver 1 msk finriven ingefära salt och svartpeppar 1 burk kokosmjölk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • 500 g lammfärs
  • 1 msk currypulver
  • 1 msk finriven ingefära
  • salt och svartpeppar
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 dl ärtor

Till servering

nykokt basmatiris
naanbröd
mango chutney

Gör så här

1

Skala och finhacka löken. Hetta upp oljan i en stek­panna och mjukstek löken utan att den tar färg. Blanda i färs, curry och ingefära, och krydda med salt och peppar.

2

Fräs under omrörning tills köttet är genomstekt.

3

Tillsätt kokosmjölken och låt koka ihop i ett par minuter.

4

Blanda ner ärtorna och smaka av om det behövs mer salt och peppar.

5

Servera med kokt ris, naanbröd och mango chutney. Gör gärna en krispig sallad med rårivna morötter och blomkål att servera till grytan.

6

Tips: Det är också gott med finhackad färsk koriander och tärnad eller skivad gurka till den mustiga grytan.


Kommentar:
Gör en krispig sallad till den snabba currygrytan. Grovriv morötter och finhacka en bit blomkål. Strimla en klyfta vitkål eller lila spetskål. Blanda med saften av en lime och lite salt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top