Du behöver
- 1/2 dl ströbröd
- 1 dl vatten
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 500 g lammfärs
- smör att steka i
- 2 klyftor vitlök i bitar
- 2 kvistar rosmarin
- 4 fiberrika mjuka
- portionsbröd
- 20 g smör
- 100 g späd mangold
- 2 bifftomater i skivor
- flingsalt
- svartpeppar
- 200 g camembert eller brie
- 4 msk (rödlöks)marmelad
Gör så här
1
1 Blanda ströbröd med vatten, salt och peppar, låt svälla
2
5 minuter. Arbeta i färsen och forma fyra stora tunna biffar.
3
Ruta med stekspade.
4
2 Hetta upp smör, lägg i vitlök och rosmarin. Stek biffarna 4 minuter på varje sida.
5
3 Grunda brödens underhalvor med smör, lägg på mangoldblad, en biff, tomat och camembert. Toppa med marmelad och överhalvan av brödet.