Lammfärsburgare med camembert och marmelad

Du behöver 1/2 dl ströbröd 1 dl vatten 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 500 g lammfärs smör att steka i 2 klyftor vitlök i...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 500 g lammfärs
  • smör att steka i
  • 2 klyftor vitlök i bitar
  • 2 kvistar rosmarin
  • 4 fiberrika mjuka
  • portionsbröd
  • 20 g smör
  • 100 g späd mangold
  • 2 bifftomater i skivor
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 200 g camembert eller brie
  • 4 msk (rödlöks)marmelad

Gör så här

1
1 Blanda ströbröd med vatten, salt och peppar, låt svälla

2
5 minuter. Arbeta i färsen och forma fyra stora tunna biffar.

3
Ruta med stekspade.

4
2 Hetta upp smör, lägg i vitlök och rosmarin. Stek biffarna 4 minuter på varje sida.

5
3 Grunda brödens underhalvor med smör, lägg på mangoldblad, en biff, tomat och camembert. Toppa med marmelad och överhalvan av brödet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top