Lammfärsbullar med rosmarin

Du behöver Lammfärsbullar 500 g lammfärs 1 st ägg 3 msk ströbröd 0.5 tsk finhackad färsk rosmarin 1 tsk paprikapulver 1 st finhackad vitlöksklyfta salt...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

Lammfärsbullar

500 g lammfärs
1 st ägg
3 msk ströbröd
0.5 tsk finhackad färsk rosmarin
1 tsk paprikapulver
1 st finhackad vitlöksklyfta
salt och svartpeppar
1 msk olivolja

Tomatsås

1 st gul lök finhackad
2 msk olivolja
1 burk cocktailtomater

Till servering

100 g fetaost smulad
0.5 tsk finhackad färsk rosmarin
2 msk finhackad persilja
nykokt pasta
en god sallad

Gör så här

1

Lammfärsbullar: Lägg färsen i en bunke och knäck ner ägg­et. Tillsätt ströbröd, kryddor, vitlök, salt och svartpeppar. Blanda samman till en smidig färs och forma till köttbullar.

2

Hetta upp en stekpanna med 1 matsked olja och stek köttbullarna till fin färg runtom.

3

Tomatsås: Fräs löken med 2 matskedar olja i en rejäl kastrull. Tillsätt burktomater och krydda med salt och peppar, koka såsen i cirka 10–15 minuter. Tillsätt köttbullarna, vänd runt och låt allt bli varmt.

4

Servera med fetaost till nykokt pasta och en god sallad med vinägrett.

5

Tips: Köttbullarna kan också tillagas direkt i tomatsåsen: lägg köttbullarna i såsen och koka klart under lock.


Kommentar:
De saftiga lammfärsbullarna smaksätts med rosmarin, en klassisk smakkamrat till lamm. Fetaost eller parmesanost är kalasgott till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top