Lammfärsbullar med bulgursallad

Du behöver Lammfärsbullar 200 g morot 200 g squash 500 g lammfärs 1 dl pankoströbröd 1 dl rostad lök 0.5 dl grädde 1 st ägg...

Tillagningstid: 40 minuter
6 portioner

Du behöver

Lammfärsbullar

200 g morot
200 g squash
500 g lammfärs
1 dl pankoströbröd
1 dl rostad lök
0.5 dl grädde
1 st ägg
2 st vitlöksklyftor skalade och fint rivna
1 dl persilja fint hackad
1 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
matfett till stekning

Bulgursallad

2 dl bulgur
2 dl frysta sojabönor
2 pkt bönor t ex svarta bönor och stora vita
1 st liten rödlök
1 dl blandade örter t ex persilja, basilika och timjan
1 msk olivolja
2 msk rödvinsvinäger
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar

Avokadokräm

2 st avokador
0.5 dl crème fraîche
0.5 st lime saften
1 krm salt
0.5 krm svartpeppar

Gör så här

1

Lammfärsbullar Skala och riv moroten på medelfint rivjärn. Skölj och riv även squashen medelfint. Blanda ihop ingredienserna till lammfärsbullarna. Låt smeten stå och svälla medan bulgursalladen görs.

2

Bulgursallad Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen. Tina sojabönorna och skölj burk-/tetrabönorna. Finhacka rödlöken och örterna. Blanda allt med olja, vinäger, salt och peppar i en stor skål.

3

Avokadokräm Dela och kärna ur avokadorna och gröp ur köttet ner i en skål. Mixa med resterande ingredienser till en slät kräm.

4

Stek lammfärsbullarna i omgångar tills de är genomstekta och har fin färg runt om. Servera dem med bulgursallad och avokadokräm.

5

Tips : 500 gram lammfärs räcker långt i det här receptet; är ni fyra personer får ni nog över till en matlåda eller två!


Kommentar:
De smakrika lammfärs-bullarna blir extra saftiga, eftersom de är packade med grönt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top