RECEPT FRÅN IK

Lammfärsbullar med bulgursallad

Av . Foto: Linda Prieditis

Tillagningstid: 40 minuter
6 portioner

Du behöver

    Lammfärsbullar

  • 200 g morot
  • 200 g squash
  • 500 g lammfärs
  • 1 dl pankoströbröd
  • 1 dl rostad lök
  • 0.5 dl grädde
  • 1 st ägg
  • 2 st vitlöksklyftor skalade och fint rivna
  • 1 dl persilja fint hackad
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • matfett till stekning
  • Bulgursallad

  • 2 dl bulgur
  • 2 dl frysta sojabönor
  • 2 pkt bönor t ex svarta bönor och stora vita
  • 1 st liten rödlök
  • 1 dl blandade örter t ex persilja, basilika och timjan
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Avokadokräm

  • 2 st avokador
  • 0.5 dl crème fraîche
  • 0.5 st lime saften
  • 1 krm salt
  • 0.5 krm svartpeppar

Gör så här

1

Lammfärsbullar Skala och riv moroten på medelfint rivjärn. Skölj och riv även squashen medelfint. Blanda ihop ingredienserna till lammfärsbullarna. Låt smeten stå och svälla medan bulgursalladen görs.

2

Bulgursallad Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen. Tina sojabönorna och skölj burk-/tetrabönorna. Finhacka rödlöken och örterna. Blanda allt med olja, vinäger, salt och peppar i en stor skål.

3

Avokadokräm Dela och kärna ur avokadorna och gröp ur köttet ner i en skål. Mixa med resterande ingredienser till en slät kräm.

4

Stek lammfärsbullarna i omgångar tills de är genomstekta och har fin färg runt om. Servera dem med bulgursallad och avokadokräm.

5

Tips : 500 gram lammfärs räcker långt i det här receptet; är ni fyra personer får ni nog över till en matlåda eller två!


Kommentar:
De smakrika lammfärs-bullarna blir extra saftiga, eftersom de är packade med grönt.

Recept