Du behöver
Lammfärsbullar
200 g morot
200 g squash
500 g lammfärs
1 dl pankoströbröd
1 dl rostad lök
0.5 dl grädde
1 st ägg
2 st vitlöksklyftor skalade och fint rivna
1 dl persilja fint hackad
1 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
matfett till stekning
Bulgursallad
2 dl bulgur
2 dl frysta sojabönor
2 pkt bönor t ex svarta bönor och stora vita
1 st liten rödlök
1 dl blandade örter t ex persilja, basilika och timjan
1 msk olivolja
2 msk rödvinsvinäger
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
Avokadokräm
2 st avokador
0.5 dl crème fraîche
0.5 st lime saften
1 krm salt
0.5 krm svartpeppar
Gör så här
Lammfärsbullar Skala och riv moroten på medelfint rivjärn. Skölj och riv även squashen medelfint. Blanda ihop ingredienserna till lammfärsbullarna. Låt smeten stå och svälla medan bulgursalladen görs.
Bulgursallad Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen. Tina sojabönorna och skölj burk-/tetrabönorna. Finhacka rödlöken och örterna. Blanda allt med olja, vinäger, salt och peppar i en stor skål.
Avokadokräm Dela och kärna ur avokadorna och gröp ur köttet ner i en skål. Mixa med resterande ingredienser till en slät kräm.
Stek lammfärsbullarna i omgångar tills de är genomstekta och har fin färg runt om. Servera dem med bulgursallad och avokadokräm.
Tips : 500 gram lammfärs räcker långt i det här receptet; är ni fyra personer får ni nog över till en matlåda eller två!
De smakrika lammfärs-bullarna blir extra saftiga, eftersom de är packade med grönt.