Lammfärsbullar med bönsallad

Du behöver 400 g lammfärs 1/2 finhackad rödlök 1 pressad vitlöksklyfta 2 tsk salt svartpeppar 2 tsk dijonsenap 2 msk matlagningsgrädde 1 ägg smör och...


4 portioner

Du behöver

  • 400 g lammfärs
  • 1/2 finhackad rödlök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 tsk salt
  • svartpeppar
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk matlagningsgrädde
  • 1 ägg
  • smör och olja att steka i
  • Till salladen:
  • 2 burkar stora vita bönor
  • 2 tomater
  • 1 äpple
  • 2–3 salladslökar
  • frisésallad
  • 2 msk olja
  • 1–2 msk hallonvinäger
  • salt och peppar

Gör så här

1
1 Rör ihop alla ingredienserna till köttbullarna. Skölj händerna i vatten och rulla runda köttbullar. Stek i lite smör och lite olja.

2
2 Skölj bönorna i kallt vatten och låt rinna av. Hacka tomaterna. Dela äpplet i klyftor och skiva tunt. Skiva löken. Blanda alla salladsingredienser och häll över olja, vinäger, salt och peppar.

3
3 Rör om och servera med köttbullarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top