Du behöver
- 500 g lammfärs
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 tsk finhackad rosmarin
- 1 msk finhackad basilika
- 1 tsk finrivet citronskal
- 1 dl finriven pecorino
- 1 st ägg
- 0.5 dl ströbröd
- flingsalt och svartpeppar
- olivolja
- 1 burk krossade tomater
- 4 prt spagetti
Servering
nyriven pecorinoost
oliver
sallad med vinägrett
Gör så här
Lägg färsen i en bunke, tillsätt hälften av vitlöken. Häll ner rosmarin, basilika, citronskal och pecorino.
Knäck i ägget och tillsätt ströbröd. Krydda med lite salt och peppar och blanda till en smidig färs.
Rulla stora lammbollar, ca 12 stycken. Hetta upp en stekpanna. Stek bollarna med olivolja tills de fått lite färg runtom.
Hetta upp några matskedar olivolja i en rejäl och vid kastrull med lock. Fräs resten av vitlöken i någon minut utan att den tar färg. Tillsätt krossade tomater och krydda med salt och peppar.
Lägg ner lammbollarna och sjud i tomatsåsen under lock i ca 5 minuter.
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Blanda den nykokta pastan med tomatsåsen och lammfärsbollarna.
Servering: Servera med nyriven pecorino, oliver och sallad med vinägrett. Toppa gärna pastan med extra örter.