RECEPT FRÅN IK

Lammfärsbollar med pecorino

Av . Foto: Lee Kearney

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g lammfärs
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk finhackad rosmarin
  • 1 msk finhackad basilika
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 1 dl finriven pecorino
  • 1 st ägg
  • 0.5 dl ströbröd
  • flingsalt och svartpeppar
  • olivolja
  • 1 burk krossade tomater
  • 4 prt spagetti
  • Servering

  • nyriven pecorinoost
  • oliver
  • sallad med vinägrett

Gör så här

1

Lägg färsen i en bunke, tillsätt hälften av vitlöken. Häll ner rosmarin, basilika, citronskal och pecorino.

2

Knäck i ägget och tillsätt ströbröd. Krydda med lite salt och peppar och blanda till en smidig färs.

3

Rulla stora lammbollar, ca 12 stycken. Hetta upp en stekpanna. Stek bollarna med olivolja tills de fått lite färg runtom.

4

Hetta upp några matskedar olivolja i en rejäl och vid kastrull med lock. Fräs resten av vitlöken i någon minut utan att den tar färg. Tillsätt krossade tomater och krydda med salt och peppar.

5

Lägg ner lammbollarna och sjud i tomatsåsen under lock i ca 5 minuter.

6

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Blanda den nykokta pastan med tomatsåsen och lammfärsbollarna.

7

Servering:  Servera med nyriven pecorino, oliver och sallad med vinägrett. Toppa gärna pastan med extra örter.


Recept