Lammfärsbollar med myntarödkål

Du behöver 3/4 dl osötat veteströbröd 1 1/2 dl vatten 1 vitlöksklyfta 1 tsk salt 2 krm nymalen svartpeppar 1 äggula 500 g lammfärs 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3/4 dl osötat veteströbröd
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 1 äggula
  • 500 g lammfärs
  • 1 kg skalad mjölig potatis
  • 1 msk smör
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 1–2 dl mjölk
  • 1 dl äppelmos
  • 2 dl inlagd rödkål
  • 1–2 kvistar färsk mynta

Gör så här

1
Häll ströbrödet i en bunke, slå på vatten, tillsätt pressad vitlök, salt, peppar och ägg. Rör om, låt svälla 10 minuter. Blanda i färsen. Forma 4 jättebollar med våta händer. Stek i minimalt med fett på medelvärme, vänd varje gång stekytan fått fin färg. 15 minuter tar stekningen.

2
Dela potatisen grovt. Koka tills den börjar falla sönder. Slå bort vattnet, smaksätt med smör, salt och peppar. Mosa med stilla elvisp innan mjölken tillsätts medan vispen går på lågt varv.

3
Blanda äppelmoset med rödkål och mynta.


Kommentar:
Kcal 587, Fett 25 g, Kolhydrater 55 g, Fibrer 5 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top