Lammfärsbiffar med ugnsbakade tomater

Du behöver 12 st cocktailtomater delade 1 msk olivolja salt och nymalen svartpeppar 1 dl kärnfria kalamataoliver 2 msk solrosfrön rostade pumpakärnor och färsk oregano...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 12 st cocktailtomater delade
  • 1 msk olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 dl kärnfria kalamataoliver
  • 2 msk solrosfrön rostade
  • pumpakärnor och
  • färsk oregano
  • 1.5 msk ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 500 g lammfärs
  • 2 st vitlöksklyftor rivna
  • 1 st ägg
  • 1 msk oregano (eller 1 tsk torkad)
  • 0.5 tsk salt
  • svartpeppar rikligt med nymalen
  • smör till stekning

Gör så här

1
Sätt ugnen på 100 grader. Lägg tomathalvorna på ett fat, ringla över olivolja.

2
Sätt in tomaterna i ugnen i 40 minuter, lägg oliverna på fatet de sista 5 minuterna. Ta ut, salta och peppra, strö över frön och klipp lite färsk oregano över. Serveras varmt eller ljummet.

3
Låt ströbrödet svälla i mjölken i 5 minuter. Blanda i färs, vitlök, ägg och kryddor. Arbeta till en jämn smet och forma små fina biffar. Stek på medelvärme i smör och olivolja 3–4 minuter på varje sida.

4
Servera gärna med potatismos, smaksatt med 1 deciliter parmesanost och 1/2 deciliter hackad persilja.

5
En blandad sallad passar bra till.


Kommentar:
Att dricka till:
Icakurirens sommelière Charlotte Sjögren rekommenderar: 23052 Concannon Syrah 2006, USA, 63 kr, eller lingondricka blandad med en skvätt koncentrerad svartvinbärssaft.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top