Lammfärsbiffar med svampsås

Du behöver 15 st potatis små salt 15 st ostskivor lagrad ost 2 msk ströbröd 1 dl mjölk 600 g lammfärs 2 tsk rosmarin 1...


4 portioner

Du behöver

  • 15 st potatis små
  • salt
  • 15 st ostskivor
  • lagrad ost
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 600 g lammfärs
  • 2 tsk rosmarin
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar nymalen
  • 200 g svamp
  • 2 msk smör
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk majsenamjöl
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • tomater och smulad fetaost

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta och halvera potatisarna. Skär av en liten bit undertill så att potatisarna står stadigt. Ställ dem i en långpanna med snittytan uppåt. Salta lätt och lägg en liten ostskiva på varje potatishalva. Baka i mitten av ugnen cirka 25 minuter tills den är mjuk.

2
Blanda under tiden ströbröd och mjölk i en bunke och låt stå i 3 minuter. Blanda ner lammfärs, rosmarin, salt och peppar. Forma till biffar. Stek i smör och olja på me-delvärme i cirka 3 minuter på var sida tills de är genomstekta. Lägg i en djup tallrik med en assiett över medan du gör såsen.

3
Stek svampen tills vätskan kokat bort. Tillsätt en klick smör, pressa över vitlök och bryn i några minuter. Strö över majsenamjöl och späd med grädde till en sås. Låt puttra i några minuter tills såsen tjocknar. Häll gärna i lite sky från biffarna i såsen för extra smak.

4
Servera lammfärsbiffarna med potatishalvor, svampsås och en sallad på tomat och smulad fetaost.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top