Lammfärsbiffar med stekt färskpotatis

Du behöver 600 g lammfärs (funkar bra med nötfärs också) 1.5 dl krossade tomater 3 st vitlöksklyftor pressade 1 st ägg 1 tsk salt svartpeppar...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g lammfärs (funkar bra med nötfärs också)
  • 1.5 dl krossade tomater
  • 3 st vitlöksklyftor pressade
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar nymalen
  • 1 msk olivolja
  • 700 g färskpotatis kokt i bitar
  • 1 msk olivolja
  • 20 st cocktailtomater delade
  • 100 g babyspenat
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

1
Arbeta ihop lammfärs, tomat, vitlök, ägg, salt och svartpeppar till en jämn smet. Forma små biffar och bryn dem olivolja. Efterstek dem i ugnen i 10 minuter på 175 grader.

2
Bryn potatisen i olivolja. Lägg på ett fat.

3
Vänd ihop potatisen med cocktailtomaterna, spenat, vinäger och olivolja. Krydda med salt och svartpeppar.

4
Servera till lammfärsbiffarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top