Du behöver
- 600 g lammfärs (funkar bra med nötfärs också)
- 1.5 dl krossade tomater
- 3 st vitlöksklyftor pressade
- 1 st ägg
- 1 tsk salt
- svartpeppar nymalen
- 1 msk olivolja
- 700 g färskpotatis kokt i bitar
- 1 msk olivolja
- 20 st cocktailtomater delade
- 100 g babyspenat
- 1 msk rödvinsvinäger
- 2 msk olivolja
- salt och svartpeppar
Gör så här
1
Arbeta ihop lammfärs, tomat, vitlök, ägg, salt och svartpeppar till en jämn smet. Forma små biffar och bryn dem olivolja. Efterstek dem i ugnen i 10 minuter på 175 grader.
2
Bryn potatisen i olivolja. Lägg på ett fat.
3
Vänd ihop potatisen med cocktailtomaterna, spenat, vinäger och olivolja. Krydda med salt och svartpeppar.
4
Servera till lammfärsbiffarna.