Lammfärsbiffar med rosmarin och grovt potatismos med persilja

Du behöver 1 st gul lök finhackad 1 st vitlöksklyfta pressad 2 st potatis kokta 1 dl mjölk 1 st ägg 400 g lammfärs 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök finhackad
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 2 st potatis kokta
  • 1 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 400 g lammfärs
  • 1 msk soja
  • 1 näve färsk rosmarin
  • salt och peppar
  • strösocker ev 1 nypa
  • smör och olja att steka i
  • 1.5 dl vatten

Potatismos:

kokt potatis
1 dl kokvatten från potatisen
1 dl mjölk
1 st smör klick
1 dl hackad persilja

Gör så här

1
Bryn den gula löken i olja i minst tre minuter. Blanda med pressad vitlök, mosad kokt potatis, mjölk och ägg i en bunke. Låt stå i 10 minuter.

2
Blanda i lammfärs, soja och rosmarin. Smaka av med salt och peppar och eventuellt en nypa strösocker.

3
Forma 8 jämnstora biffar. Stek dem sakta i smör och lite olja i cirka 3 minuter på varje sida. Häll sedan vatten i stekpannan, rör om och värm till en skysås.

4
Koka potatisen och mosa grovt. Späd med kokvatten, mjölk och smör. Blanda i minst 1 deciliter hackad persilja. Smaka av med salt. Servera med sallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top