RECEPT FRÅN IK

Lammfärsbiffar med rosmarin och grovt potatismos med persilja

Av .

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök finhackad
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 2 st potatis kokta
  • 1 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 400 g lammfärs
  • 1 msk soja
  • 1 näve färsk rosmarin
  • salt och peppar
  • strösocker ev 1 nypa
  • smör och olja att steka i
  • 1.5 dl vatten
  • Potatismos:

  • kokt potatis
  • 1 dl kokvatten från potatisen
  • 1 dl mjölk
  • 1 st smör klick
  • 1 dl hackad persilja

Gör så här

1
Bryn den gula löken i olja i minst tre minuter. Blanda med pressad vitlök, mosad kokt potatis, mjölk och ägg i en bunke. Låt stå i 10 minuter.
2
Blanda i lammfärs, soja och rosmarin. Smaka av med salt och peppar och eventuellt en nypa strösocker.
3
Forma 8 jämnstora biffar. Stek dem sakta i smör och lite olja i cirka 3 minuter på varje sida. Häll sedan vatten i stekpannan, rör om och värm till en skysås.
4
Koka potatisen och mosa grovt. Späd med kokvatten, mjölk och smör. Blanda i minst 1 deciliter hackad persilja. Smaka av med salt. Servera med sallad.

Recept // Fler lammköttrecept