Lammfärsbiffar med rörda tomater

Du behöver 600–700 g blandade tomater, t ex 3 normalstora gula, 3 normalstora röda, 12 cocktailtomater i blandade färger 4 salladslökar, strimlade 1 tsk socker...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600–700 g blandade tomater, t ex 3 normalstora gula,
  • 3 normalstora röda, 12 cocktailtomater i blandade färger
  • 4 salladslökar, strimlade
  • 1 tsk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • Lammfärsbiffar
  • 1 liten gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 600 g lammfärs
  • 1 msk mixade, soltorkade tomater
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • rikligt med nymalen svartpeppar
  • Tillbehör
  • 4 skivor ljust lantbröd
  • 5–6 blad romansallad
  • 100 g fetaost

Gör så här

1
Börja med tomaterna. Dela de större i två eller fyra delar, lägg på en plåt och sätt in i ugnen, 175 grader i 15 minuter.

2
Dela cocktailtomaterna och vänd ihop dem med de nu ugnsbakade tomaterna, salladslöken, socker, salt och olivolja. Låt stå i rumstemperatur cirka 1 timme före servering.

3
Hacka lök och vitlök fint. Arbeta ihop med lammfärsen, soltorkade tomater, ägg, salt och svartpeppar. Forma, små biffar som grillas cirka 3 minuter på varje sida.

4
Rosta gärna brödet lite på grillen.

5
Lägg upp brödet med biffarna på ett fat. Lägg tomaterna med salladslöken runt, garnera med

6
romansallad och smula över feta­ost.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top