Du behöver
- 600–700 g blandade tomater, t ex 3 normalstora gula,
- 3 normalstora röda, 12 cocktailtomater i blandade färger
- 4 salladslökar, strimlade
- 1 tsk socker
- 1/2 tsk salt
- 2 msk olivolja
- Lammfärsbiffar
- 1 liten gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 600 g lammfärs
- 1 msk mixade, soltorkade tomater
- 1 ägg
- 1 tsk salt
- rikligt med nymalen svartpeppar
- Tillbehör
- 4 skivor ljust lantbröd
- 5–6 blad romansallad
- 100 g fetaost
Gör så här
1
Börja med tomaterna. Dela de större i två eller fyra delar, lägg på en plåt och sätt in i ugnen, 175 grader i 15 minuter.
2
Dela cocktailtomaterna och vänd ihop dem med de nu ugnsbakade tomaterna, salladslöken, socker, salt och olivolja. Låt stå i rumstemperatur cirka 1 timme före servering.
3
Hacka lök och vitlök fint. Arbeta ihop med lammfärsen, soltorkade tomater, ägg, salt och svartpeppar. Forma, små biffar som grillas cirka 3 minuter på varje sida.
4
Rosta gärna brödet lite på grillen.
5
Lägg upp brödet med biffarna på ett fat. Lägg tomaterna med salladslöken runt, garnera med
6
romansallad och smula över fetaost.