Lammfärsbiffar med pepparkakskryddning

Du behöver 500 g lammfärs 2 tsk salt 2 stora vitlöksklyftor, finhackade 1 tsk kanel 1 tsk malen nejlika 1/2 tsk kardemumma 1–2 krm kajennpeppar...


4 portioner

Du behöver

  • 500 g lammfärs
  • 2 tsk salt
  • 2 stora vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk malen nejlika
  • 1/2 tsk kardemumma
  • 1–2 krm kajennpeppar
  • svartpeppar från kvarn
  • 14 blad mynta, grovhackade
  • 14 blad basilika, grovhackade
  • 1 apelsin, det rivna skalet
  • 3 msk tomatpuré
  • Tillbehör:
  • yoghurt

Gör så här

1
Blanda färsen med salt och vitlök. Tillsätt övriga ingredienser.

2
Forma avlånga biffar. Lägg på galler och grilla i 250 graders ugnsvärme cirka 10 minuter. Tänk på att ha droppskydd under gallret.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top