Lammfärsbiffar med chèvresås

Du behöver 600 g lammfärs 0.5 st gul lök råriven 2 st vitlöksklyftor pressade 1 st kokta kalla potatisar riven 1 st ägg 1 dl...


4 portioner

Du behöver

  • 600 g lammfärs
  • 0.5 st gul lök råriven
  • 2 st vitlöksklyftor pressade
  • 1 st kokta kalla potatisar riven
  • 1 st ägg
  • 1 dl mjölk
  • 3 msk basilika färsk och hackad
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • olivolja till stekning
  • 3 dl vatten
  • 1.5 msk kalvfond koncentrerad
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 150 g chèvre
  • 2 msk maizenaredning ljus
  • salt och peppar
  • 0.5 st äpple
  • 300 g kantareller eller annan svamp
  • smör
  • 3 st vårlök strimlade
  • salt och peppar

Palsternackspuré

500 g palsternackor
600 g potatis
1.5 dl mjölk
salt och vitpeppar

Gör så här

1
Arbeta ihop lammfärs, lök, vitlök, potatis, ägg, mjölk, basilika, salt och peppar till en jämn smet. Forma små, fina biffar. Bryn dem på båda sidor i olivoljan och efterstek dem i ugnen 15 minuter på 175 grader.

2
Koka upp vatten, kalvfond och matlagningsgrädde. Ta bort kanterna på chèvren och smula ner den i såsen. Red av med maizenaredning och låt småputtra i 5 minuter, salta och peppra. Mixa såsen med en mixerstav.

3
Skala och tärna äpplet. Stek kantareller i smör några minuter, salta och peppra. Tillsätt vårlök och tärnat äpple och fräs i ytterligare ett par minuter.

4
Servera med den goda palsternackspurén:

5
Skala potatis och palsternackor. Dela potatisen och skär palsternackorna i bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten i knappt 20 minuter. Slå bort vattnet och mosa rötterna med en gaffel. Värm mjölken och vispa i den och smaka av med salt och peppar.

6
Servera till lammfärsbiffarna, men purén passar även till vilt eller stekt och ugnsbakad fisk.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top