Lammfärsbiffar med bacon

Du behöver 500 g lammfärs 2 tsk salt 0.5 tsk svartpeppar 2 st kokta kalla potatisar mosade 3.5 dl mjölk 8 skiva bacon 2 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g lammfärs
  • 2 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 st kokta kalla potatisar mosade
  • 3.5 dl mjölk
  • 8 skiva bacon
  • 2 msk smör till stekning
  • 2 pkt chili sin carne färdig bönmix i sås

Gör så här

1
Lägg färsen i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt salt och peppar och arbeta färsen tills den formas som en boll i beredarskålen. Tillsätt potatis och blanda in den i färsen. Tillsätt mjölken medan maskinen går på halv fart.

2
Forma färsen till 8 biffar. Linda en baconskiva om kanten på varje biff så att den hålls ihop. Stek biffarna 3–4 minuter på varje sida i stekpanna med lite smör på drygt medelvarm platta.

3
Värm bönmixen i mikron eller i en kastrull. Smaka av med salt. Servera den med lammfärsbiffarna.


Kommentar:
Kcal 585, Fett 35 g, Kolhydrater 32 g, Fibrer 7 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top