Lammfärs med okra

Du behöver 400 g okra 2 msk rapsolja 4 st vitlöksklyftor hela skalade 2 st lökar gula i tunna skivor 500 g lammfärs 2.5 dl...


4 portioner

Du behöver

  • 400 g okra
  • 2 msk rapsolja
  • 4 st vitlöksklyftor hela skalade
  • 2 st lökar gula i tunna skivor
  • 500 g lammfärs
  • 2.5 dl tomatjuice
  • 2 tsk malen koriander
  • salt och peppar

Gör så här

1
Skölj okrarna väl och torka med kökspapper. Skala åsarna tunt. Skala stjälkkappan genom att vrida den mot knivseggen tills de hårda kanterna är borta och toppen fått en konisk form. Undvik att göra hål på baljan.

2
Hetta upp oljan i en gryta. Fräs hela vitlöksklyftor och lök gyllene. Klicka ner färsen, fräs den och låt sedan nästan all vätska koka bort, cirka 5 minuter. Rör om ibland.

3
Häll tomatjuicen i grytan, krydda och salta. Rör om och koka 10 minuter. Rör om ibland. Sänk värmen och tillsätt okrabaljorna hela. Vänd ihop ingredienserna tills rätten är väl blandad. Sjud under lock cirka 10 minuter tills baljorna är mjuka.

4
Servera rätten varm, gärna att äta med sallad i pitabröd, eller med couscous (klicka på rubriken nedan för recept).


Kommentar:
Ett rätt inspirerad av Medelhavets svalka och Saharas hetta.
Rätten blir som en tjock köttfärssås med grönsaker. Mild smak som man själv styr genom att krydda med vitlök och koriander. Hela vitlöksklyftor ger rund smak och kan plockas ur när rätten är klar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top