Du behöver
- 200 g fetaost
- 2 dl creme fraiche
- 1/2 dl hackad, färsk timjan
- salt och peppar
- 600 g lammfärs
- 1/2 dl fint strimlade, soltorkade tomater
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 tsk salt
- rejält med nymalen svartpeppar
- matolja till stekning
- 8 skivor lantbröd eller motsvarande
- olivolja
- Tillbehör:
- skivade tomater
- tunt skivad rödlök
- cocktailkapris
- urkärnade kalamataoliver
Gör så här
Smula fetan i creme fraichen, rör ihop med timjan och smaka av med salt och peppar. Arbeta ihop färsen med soltorkade tomater, vitlök, salt och svartpeppar. Forma burgare och stek dem 2 minuter på varje sida i lite olja. Stek brödskivorna gyllenbruna. Servera bröd och lammburgare med fetakrämen och de andra tillbehören.