Lammburgare med feta och kapris

Du behöver 200 g fetaost 2 dl creme fraiche 1/2 dl hackad, färsk timjan salt och peppar 600 g lammfärs 1/2 dl fint strimlade, soltorkade...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 200 g fetaost
  • 2 dl creme fraiche
  • 1/2 dl hackad, färsk timjan
  • salt och peppar
  • 600 g lammfärs
  • 1/2 dl fint strimlade, soltorkade tomater
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 tsk salt
  • rejält med nymalen svartpeppar
  • matolja till stekning
  • 8 skivor lantbröd eller motsvarande
  • olivolja
  • Tillbehör:
  • skivade tomater
  • tunt skivad rödlök
  • cocktailkapris
  • urkärnade kalamataoliver

Gör så här

Smula fetan i creme fraichen, rör ihop med timjan och smaka av med salt och peppar. Arbeta ihop färsen med soltorkade tomater, vitlök, salt och svartpeppar. Forma burgare och stek dem 2 minuter på varje sida i lite olja. Stek brödskivorna gyllenbruna. Servera bröd och lammburgare med fetakrämen och de andra tillbehören.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top