Du behöver
- 500 g lammfärs
- 1 tsk salt
- 1 tsk spiskummin malen
- 2 st salladslökar
- 1.5 st pressade vitlöksklyftor
- 3.5 msk kallt vatten
- majsolja till stekning
- 1 dl matyoghurt
- 1 msk flytande honung
- 2 tsk rödvinsvinäger
- salt svartpeppar
- 2.5 krm torkade örter t ex franska örter
- 4 st stora tortillor 4 wrapbröd
- 1 st lime
- 1 st salladsblad (ca 70 g)
Gör så här
1
Blanda färs, salt och spiskummin i en bunke. Ansa och hacka salladslöken, vänd den ner i färsen. Blanda i vitlöken och vattnet.
2
Forma färssmeten till små platta bullar med vattensköljda händer och lägg dem på ett fuktat fat.
3
Hetta upp oljan i en stekpanna. Bryn bullarna i olja, gärna i två omgångar, 2–3 minuter på varje sida. Efterstek utan lock cirka 5 minuter eller tills de är genomstekta.
4
Blanda yoghurt, hon-ung och vinäger. Smaka av med salt, peppar och smulade torkade örter.
5
Värm bröden. Klyfta limefrukten.
6
Låt var och en göra sin wrap med bröd, salladsblad, lammbullar, yoghurtsås och lime.
Lammfärsen kan bytas ut mot blandfärs eller kycklingfärs.