Lammbullar med yoghurtsås

Du behöver 500 g lammfärs 1 tsk salt 1 tsk spiskummin malen 2 st salladslökar 1.5 st pressade vitlöksklyftor 3.5 msk kallt vatten majsolja till...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g lammfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk spiskummin malen
  • 2 st salladslökar
  • 1.5 st pressade vitlöksklyftor
  • 3.5 msk kallt vatten
  • majsolja till stekning
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 msk flytande honung
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • salt svartpeppar
  • 2.5 krm torkade örter t ex franska örter
  • 4 st stora tortillor 4 wrapbröd
  • 1 st lime
  • 1 st salladsblad (ca 70 g)

Gör så här

1
Blanda färs, salt och spiskummin i en bunke. Ansa och hacka salladslöken, vänd den ner i färsen. Blanda i vitlöken och vattnet.

2
Forma färssmeten till små platta bullar med vattensköljda händer och lägg dem på ett fuktat fat.

3
Hetta upp oljan i en stekpanna. Bryn bullarna i olja, gärna i två omgångar, 2–3 minuter på varje sida. Efterstek utan lock cirka 5 minuter eller tills de är genomstekta.

4
Blanda yoghurt, hon-ung och vinäger. Smaka av med salt, peppar och smulade torkade örter.

5
Värm bröden. Klyfta limefrukten.

6
Låt var och en göra sin wrap med bröd, salladsblad, lammbullar, yoghurtsås och lime.


Kommentar:
Lammfärsen kan bytas ut mot blandfärs eller kycklingfärs.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top