Du behöver

  • 500 g lammfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk spiskummin malen
  • 2 st salladslökar
  • 1.5 st pressade vitlöksklyftor
  • 3.5 msk kallt vatten
  • majsolja till stekning
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 msk flytande honung
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • salt svartpeppar
  • 2.5 krm torkade örter t ex franska örter
  • 4 st stora tortillor 4 wrapbröd
  • 1 st lime
  • 1 st salladsblad (ca 70 g)

Gör så här

1
Blanda färs, salt och spiskummin i en bunke. Ansa och hacka salladslöken, vänd den ner i färsen. Blanda i vitlöken och vattnet.
2
Forma färssmeten till små platta bullar med vattensköljda händer och lägg dem på ett fuktat fat.
3
Hetta upp oljan i en stekpanna. Bryn bullarna i olja, gärna i två omgångar, 2–3 minuter på varje sida. Efterstek utan lock cirka 5 minuter eller tills de är genomstekta.
4
Blanda yoghurt, hon-ung och vinäger. Smaka av med salt, peppar och smulade torkade örter.
5
Värm bröden. Klyfta limefrukten.
6
Låt var och en göra sin wrap med bröd, salladsblad, lammbullar, yoghurtsås och lime.

Kommentar:
Lammfärsen kan bytas ut mot blandfärs eller kycklingfärs.

Recept // Fler lammköttrecept