Lamm i kål med lättredd skysås

Du behöver 1,2 kg lammkött med ben, i bitar (t ex lammrygg, lammbog eller bringa) 1,2 kg vitkål 1/2 purjolök 3 lagerblad 2 tsk hela...


4 portioner

Du behöver

  • 1,2 kg lammkött med ben, i bitar
  • (t ex lammrygg, lammbog eller bringa)
  • 1,2 kg vitkål
  • 1/2 purjolök
  • 3 lagerblad
  • 2 tsk hela svartpepparkorn
  • 1 1/2 tsk salt
  • 3 msk vetemjöl

Gör så här

1
Skölj köttbitarna under kallvattenkranen. Torka av med kökspapper. Dela bitarna en gång om de är stora.

2

3
Dela vitkålshuvudet i två delar, behåll stocken och skär klyftor så att stocken håller ihop dem. Klyv, skölj och skiva purjon i tjocka skivor.

4

5
Fukta en rymlig kastrull med vatten och varva köttbitar, kålklyftor, purjoskivor, lagerblad, pepparkorn (kan lindas in i gasväv om man inte gillar att plocka peppar), salt och mjöl i ett par lager i kastrullen. Det ska vara kål på toppen.

6

7
Häll på cirka sex deciliter kokande vatten utmed kastrullkanten tills det täcker till hälften. Täck med lock, koka upp, skumma av och koka på svag värme cirka 1 1/2–2 timmar tills kål och kött är möra. Smaka av med salt och peppar.

8

9
Strö på hackad persilja och servera rätten rykande varm med kokt potatis till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top