Lakritsmuffins med hallonsallad

Du behöver 150 g smör rumsvarmt 2 dl strösocker 2 st ägg 2 dl vetemjöl 0.5 dl kakao 1 tsk bakpulver 2.5 msk lakritspulver 0.5...

Tillagningstid: 20 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 150 g smör rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 2.5 msk lakritspulver
  • 0.5 dl vatten
  • 200 g hallon tinade
  • mandel flagad

Gör så här

1
Värm ugnen till 225 grader. Elvispa smör och socker luftigt, vispa i ett ägg i sänder. Rör i vetemjöl, kakao, bakpulver och lakritspulver, blanda väl. Rör slutligen i vattnet och fördela smeten i muffinsformar. Smeten ska fylla formarna till en centimeter under kanten.

2
Grädda mitt i ugnen 10–12 minuter.

3
Blanda hallon och mandel strax före servering.


Kommentar:
Tips! Lakritspulver hittar du i välsorterade livsbutiker. Finns även på nätet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top