Lakritsbrownie med mjölkchoklad

Du behöver 100 g smör 150 g mörk choklad 2 dl socker 2 st ägg 1,5 dl vetemjöl 0,5 tsk äkta vaniljpulver 1,5 msk lakritspulver...

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 100 g smör
  • 150 g mörk choklad
  • 2 dl socker
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk äkta vaniljpulver
  • 1,5 msk lakritspulver
  • 1 krm salt

Mjölkchokladglasyr

150 g mjölkchoklad
0,5 dl vispgrädde

Till servering

citronglass

Gör så här

1

Värm ugnen till 175 grader. Smält smöret. Hacka den mörka chokladen och lägg den i en bunke. Häll över smöret och rör tills allt är smält och slätt. Vispa ihop socker och ägg i en skål. Rör ihop de torra ingredienserna i en annan skål. Vispa ner äggsmeten i bunken med choklad och rör sedan ner mjölblandningen. 

2

Klä en liten ugns-tålig form med kanter (cirka 15 x 20 centimeter) med bakplåtspapper. Häll i smeten och grädda i cirka 15 minuter eller tills kakan stannat, men den får gärna vara lite kladdig. 

3

Hacka chokladen till glasyren. Koka upp grädden, tag av från värmen och rör i chokladen, rör tills den blir slät (värm på mycket låg värme om inte chokladen smälter helt). Häll glasyren över kakan och låt stelna i kylen. 

4

Skär upp i rutor och servera med en kula citronglass.


Kommentar:
Glasyren gör kakan härligt dekadent, välj gärna en mjölkchoklad med lakritssmak om du är en sann lakritsälskare!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top