Du behöver
- 100 g smör
- 150 g mörk choklad
- 2 dl socker
- 2 st ägg
- 1,5 dl vetemjöl
- 0,5 tsk äkta vaniljpulver
- 1,5 msk lakritspulver
- 1 krm salt
Mjölkchokladglasyr
150 g mjölkchoklad
0,5 dl vispgrädde
Till servering
citronglass
Gör så här
Värm ugnen till 175 grader. Smält smöret. Hacka den mörka chokladen och lägg den i en bunke. Häll över smöret och rör tills allt är smält och slätt. Vispa ihop socker och ägg i en skål. Rör ihop de torra ingredienserna i en annan skål. Vispa ner äggsmeten i bunken med choklad och rör sedan ner mjölblandningen.
Klä en liten ugns-tålig form med kanter (cirka 15 x 20 centimeter) med bakplåtspapper. Häll i smeten och grädda i cirka 15 minuter eller tills kakan stannat, men den får gärna vara lite kladdig.
Hacka chokladen till glasyren. Koka upp grädden, tag av från värmen och rör i chokladen, rör tills den blir slät (värm på mycket låg värme om inte chokladen smälter helt). Häll glasyren över kakan och låt stelna i kylen.
Skär upp i rutor och servera med en kula citronglass.
Glasyren gör kakan härligt dekadent, välj gärna en mjölkchoklad med lakritssmak om du är en sann lakritsälskare!