Laga gott till helgen -Kycklinggryta med kokosmjölk och mynta

Du behöver 500 g kycklinglårfilé 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 1 st ingefära ca 3-4cm 500 g tomater 1 pkt kikärtor 400g 2...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st ingefära ca 3-4cm
  • 500 g tomater
  • 1 pkt kikärtor 400g
  • 2 msk olja till stekning
  • salt och peppar
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 dl vatten
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 msk ljus soja
  • 0,5 dl jordnötssmör

Till servering

0,5 dl färsk mynta finhackad
bröd t.ex. rustik baguette

Gör så här

1

Skär kycklingen i grova bitar. Skala och finhacka lök, vitlök och ingefära. Tärna toma­terna. Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. 

2

Häll hälften av oljan i en stor gryta eller panna. Salta och peppra kycklingen, fräs gyllene runtom. Lyft bitarna ur pannan, tillsätt resten av oljan och fräs lök, vitlök och ingefära tills allt mjuknat. Tillsätt tomatpuré, fräs någon minut. 

3

 Häll i tomater, sambal oelek, vatten, kokosmjölk, buljongtärning och soja. Koka ihop i några minuter, tillsätt sedan kycklingen. Låt småkoka i 5 minuter, tillsätt jordnötssmör och kikärtor. Låt koka ihop i en minut, kolla att kycklingen är klar och smaka av, strö över mynta. Servera med bröd. 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top