Läckra laxbullar

Du behöver laxfilé ca 500 g 1 st lök liten gul 2 st ägg 2 dl kesella 2 msk majsstärkelse maizena 1 tsk salt 1...


4 portioner

Du behöver

  • laxfilé ca 500 g
  • 1 st lök liten gul
  • 2 st ägg
  • 2 dl kesella
  • 2 msk majsstärkelse maizena
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar nymald
  • 2.5 msk hackad gräslök eller purjolök
  • 1.5 msk smör eller margarin

Sås:

1.5 dl vatten
2 dl lätt crème fraiche
1 msk hummerfond
1 msk hackad gräslök eller purjolök

Att servera till:

kokt ris
avokado
tomat
sallad

Gör så här

1
1. Skär bort skinnet och bena ur laxfilén. Skär fisken i små tärningar och lägg dem i matberedare eller mixer. Skala och grovhacka löken och tillsätt den.

2
2. Blanda ner ägg, kesella, majsstärkelse, salt och peppar.

3
3. Starta maskinen och låt den gå tills en jämn smet bildas. Tillsätt gräslöken.

4
4. Forma äggstora bullar med hjälp av en matsked och fuktad hand.

5
5. Stek laxbullarna i matfettet i en stekpanna cirka 4-6 minuter. Ta upp dem.

6
6. Häll vatten och crème fraîche i stekpannan. Smaksätt med hummerfond och gräslök. Låt såsen koka ihop så att den blir en aning krämig. Smaksätt med salt och peppar om det behövs.

7
7. Servera med ris, såsen och sallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top