Läcker kantarellpaj

Du behöver 2.5 dl vetemjöl 100 g smör eller margarin 2 msk havrekli 2 msk olja 1 l kantareller 2 msk smör salt och peppar...

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2.5 dl vetemjöl
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 msk havrekli
  • 2 msk olja
  • 1 l kantareller
  • 2 msk smör
  • salt och peppar
  • 3 st ägg
  • 2 dl ost riven
  • 2 dl grädde
  • sallad att servera till

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, smör i bitar, havrekli och olja i en matberedare till en deg. Tryck ut den i en pajform. Nagga botten med en gaffel.

2
Fäst smala remsor av folie längs kanterna för att hålla degen på plats. Förgrädda cirka 8 minuter. Ta bort folien.

3
Rensa svampen och stek den så att vätskan kokar bort. Bryn i smör, så att svampen får lite färg. Smaka av med salt och peppar.

4
Lägg svampen i pajskalet.

5
Vispa ihop ägg, riven ost och grädde och slå det över svampen. Grädda i 25–30 minuter tills äggsmeten har stelnat.


Kommentar:
Pajdegen kan byts mot fryst smördeg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top