Du behöver
- 2.5 dl vetemjöl
- 100 g smör eller margarin
- 2 msk havrekli
- 2 msk olja
- 1 l kantareller
- 2 msk smör
- salt och peppar
- 3 st ägg
- 2 dl ost riven
- 2 dl grädde
- sallad att servera till
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, smör i bitar, havrekli och olja i en matberedare till en deg. Tryck ut den i en pajform. Nagga botten med en gaffel.
2
Fäst smala remsor av folie längs kanterna för att hålla degen på plats. Förgrädda cirka 8 minuter. Ta bort folien.
3
Rensa svampen och stek den så att vätskan kokar bort. Bryn i smör, så att svampen får lite färg. Smaka av med salt och peppar.
4
Lägg svampen i pajskalet.
5
Vispa ihop ägg, riven ost och grädde och slå det över svampen. Grädda i 25–30 minuter tills äggsmeten har stelnat.
Pajdegen kan byts mot fryst smördeg.