Kyld rabarbersoppa med stjärnanis

Du behöver 400 g rabarber (600) 6 dl vatten 5 st stjärnanis 1 dl strösocker 4 tsk potatismjöl isbitar Gör så här 1 Skölj stjälkarna,...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g rabarber (600)
  • 6 dl vatten
  • 5 st stjärnanis
  • 1 dl strösocker
  • 4 tsk potatismjöl
  • isbitar

Gör så här

1
Skölj stjälkarna, bryt bort kvarvarande blad. (Grova rabarber med segt skal kan behöva skalas, och då går det åt en extra stängel eller två.) Skiva stänglarna till 5 cm långa bitar.

2
Koka upp vatten med stjärnanis och rabarberbitar. Låt bitarna koka sönder till ett trådigt trassel på svag värme under lock cirka 5–10 minuter. Blanda i sockret och sjud ytterligare ett par minuter.

3
Rör ut potatismjölet i en halv deciliter kallvatten, blanda ner i sjudande soppa. Koka upp igen, drag genast kastrullen från värmen. Strö ytan med socker, så skinnar sig inte soppan. Låt svalna och sedan stå ett par timmar i kylskåp.


Kommentar:
Tid: 20 minuter + kylning.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top