Du behöver

  • 400 g rabarber (600)
  • 6 dl vatten
  • 5 st stjärnanis
  • 1 dl strösocker
  • 4 tsk potatismjöl
  • isbitar

Gör så här

1
Skölj stjälkarna, bryt bort kvarvarande blad. (Grova rabarber med segt skal kan behöva skalas, och då går det åt en extra stängel eller två.) Skiva stänglarna till 5 cm långa bitar.
2
Koka upp vatten med stjärnanis och rabarberbitar. Låt bitarna koka sönder till ett trådigt trassel på svag värme under lock cirka 5–10 minuter. Blanda i sockret och sjud ytterligare ett par minuter.
3
Rör ut potatismjölet i en halv deciliter kallvatten, blanda ner i sjudande soppa. Koka upp igen, drag genast kastrullen från värmen. Strö ytan med socker, så skinnar sig inte soppan. Låt svalna och sedan stå ett par timmar i kylskåp.

Kommentar:
Tid: 20 minuter + kylning.


Recept // Fler frukt & bärrecept