Du behöver

  • ca 600 g kycklingvingar
  • Marinad:
  • 1 citron
  • 1 limefrukt
  • 6 hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • (slätbladig persilja)

Gör så här

1
Skölj kycklingvingarna och skaka dem torra i en kökshandduk. Lägg vingarna i en bunke.
2
Pressa saften ur citron och lime. Skär sönder skalen och lägg dem i saften. Lägg i vitlök och skeda ner olja. Klipp ner persilja om så önskas, den har dock lät för att brinna om bladen sitter kvar på vingarna då de grillas. Blanda ingredienserna.
3
Häll marinaden över vingarna och låt dem dra på köksbänken 1/2-1 timme. Låt marinaden droppa av och lägg vingarna på grillen. Grilla på stark värme och vänd flera gånger. Stektid 8-10 minuter. Köttet ska inte vara rött inuti vid benen.
4
Sätt fram gourmetsalt att smula över, samt peppar att mala från kvarn.

Kommentar:
Receptet är hämtat från Icakurirens grillspecial. För fler grillrecept se "passar till".


Recept // Fler kyckling & fågelrecept