Du behöver
- ca 600 g kycklingvingar
- Marinad:
- 1 citron
- 1 limefrukt
- 6 hackade vitlöksklyftor
- 2 msk olja
- (slätbladig persilja)
Gör så här
1
Skölj kycklingvingarna och skaka dem torra i en kökshandduk. Lägg vingarna i en bunke.
2
Pressa saften ur citron och lime. Skär sönder skalen och lägg dem i saften. Lägg i vitlök och skeda ner olja. Klipp ner persilja om så önskas, den har dock lät för att brinna om bladen sitter kvar på vingarna då de grillas. Blanda ingredienserna.
3
Häll marinaden över vingarna och låt dem dra på köksbänken 1/2-1 timme. Låt marinaden droppa av och lägg vingarna på grillen. Grilla på stark värme och vänd flera gånger. Stektid 8-10 minuter. Köttet ska inte vara rött inuti vid benen.
4
Sätt fram gourmetsalt att smula över, samt peppar att mala från kvarn.
Kommentar:
Receptet är hämtat från Icakurirens grillspecial. För fler grillrecept se "passar till".
Receptet är hämtat från Icakurirens grillspecial. För fler grillrecept se "passar till".
Passar till:
- Bruschetta
- Grillad entrecôte
- Biffspett med sesamdip
- Fjärilskotlett med salvia
- Lammfilé med myntapesto
- Kalkonspett New England
- Ädelostdressing från Tyskland
- Äppelvinägrette från Frankrike
- Rucoladressing från Italien
- Thailändsk ingefärslimedressing
- Amerikansk Rhode Islanddressing
- Gurkdressing från Grekland
- Pepparlax med mangosallad
- Mix på spett
- Sallad på grillgrönt
- Tandoorisallad
- Grillad grön sparris
- Grillade lammkotletter